Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-middenvelder Azor Matusiwa bedankt de meegereisde supporters na de afgang tegen Vitesse. © BSR Agency

Matusiwa waakt bij De Graafschap voor nieuwe afgang tegen Ajax: ‘Maar we moeten ook onze krachten sparen’

ARNHEM/DOETINCHEM - De afslachting bij Vitesse (6-1) kwam zondag hard binnen bij De Graafschap. Controleur Azor Matusiwa besefte dat de Doetinchemse club zich snel moet oprichten voor de nacompetitie.

Azor Matusiwa tuurde vertwijfeld voor zich uit in de catacomben van GelreDome. Het besef dat De Graafschap zich definitief via de nacompetitie veilig moet spelen, daalde langzaam in. Het duel van woensdag met zijn werkgever Ajax staat louter in het teken van schadebeperking.

,,Hoe wij die wedstrijd ingaan? Wij moeten enerzijds onze krachten sparen’’, zei de 21-jarige middenvelder, die vanaf de winterstop op huurbasis bij de Doetinchemse eredivisionist speelt. ,,Voor ons telt alleen nog de nacompetitie. Spelers met pijntjes moeten rust krijgen. Maar wij willen er ook niet met grote cijfers af gaan. Dat is slecht voor het zelfvertrouwen.” Het uitduel in Amsterdam eindigde eerder dit seizoen in 8-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.