De Graafschap-doelman Jordy Rondeel in Zelhem, op de boerderij van de ouders van zijn vriendin. De keeper gaat op zoek naar een nieuwe club.
Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-doelman Jordy Rondeel in Zelhem, op de boerderij van de ouders van zijn vriendin. De keeper gaat op zoek naar een nieuwe club. © Jan van den Brink

Na ruim honderd duels op de bank vertrekt Rondeel bij De Graafschap: ‘Ajax-uit, dat had mijn moment moeten zijn’

ZELHEM/DOETINCHEM - Meer dan honderd duels zat Jordy Rondeel bij De Graafschap op de bank. Altijd bleef hij positief, loyaal en gemotiveerd. Maar de ultieme beloning ­blijft uit voor de reserve-doelman.

Amsterdam, 16 december 2018. Het eredivisieduel Ajax-De Graafschap is nog geen vijf minuten onderweg als Jordy Rondeel het sein krijgt warm te lopen. Agil Etemadi, op dat moment bij de Doetinchemse club de vervanger van doelman Hidde Jurjus, ligt na een botsing aangeslagen op de grasmat.

Met gezonde spanning pendelt de dan 24-jarige Rondeel enkele minuten heen en weer, langs de tribunes van de bomvolle Johan Cruijff Arena. Hij zwaait met zijn armen, schudt zijn spieren los. De keeper uit Keijenborg maakt zich op voor een droomdebuut. 

Quote

Mijn eerste twee woorden waren ook bal en tractor. Het stond dus al snel vast dat ik boer of voetballer moest worden

Jordy Rondeel (25), doelman De Graafschap

,,Maar Etemadi krabbelde op, ging verder. Ik kon weer gaan zitten. Dat had mijn moment moeten worden. Een week later, thuis tegen Vitesse, gebeurde praktisch hetzelfde”, kijkt Rondeel (25) terug.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.