Volledig scherm
Jeremy Helmer (De Graafschap) krijgt een gele kaart in de wedstrijd tegen Den Bosch. © BSR Agency

Nieuwe dreun voor De Graafschap: 2-2 bij FC Den Bosch

VERSLAGDEN BOSCH - De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw averij opgelopen in de eerste divisie. De Doetinchemse club verspeelde, na de pijnlijke nederlaag bij Jong AZ (2-1) en 1-1 tegen Go Ahead Eagles van vorige week, bij FC Den Bosch een 0-2 voorsprong: 2-2.

De Graafschap, tweede op de ranglijst, ziet de achterstand op koploper SC Cambuur (2-4 zege op FC Dordrecht) oplopen naar zeven punten. De voorsprong op FC Volendam (1-4 overwinning op FC Eindhoven), de grootste uitdager in de strijd om directe promotie, is geslonken naar slechts twee punten.

Jeremy Helmer begon voor de tweede keer dit seizoen in de basis bij De Graafschap. De AZ-huurling kreeg, als vervanger van de afwezige Gregor Breinburg (rugklachten), de voorkeur boven Stef Nijland.

De Graafschap leverde een belabberde eerste helft af. De Doetinchemse club creëerde geen enkele uitgespeelde kans. Branco van den Boomen zorgde met een vrije trap (naast) voor het enige wapenfeit. Den Bosch combineerde wel aardig, maar werd ook zelden gevaarlijk.

Daryl van Mieghem brak na 50 minuten de ban. De vleugelaanvaller zorgde met een droge uithaal voor de 0-1. Ralf Seuntjens leek het duel daarna meteen te beslissen met de 0-2. Maar met een snelle aansluitingstreffer bracht Paco van Moorsel de spanning weer terug: 1-2.

Branco van den Boomen dacht daarna met een werelddoelpunt voor de 1-3 te zorgen. De spelmaker nam een vrije trap snel en schoot de bal van eigen helft over doelman Wouter van der Steen in het lege doel. Maar arbiter Edwin van de Graaf keurde de treffer af, tot grote woede in het kamp van De Graafschap.

Omdat Van Mieghem verzuimde de 1-3 te maken, mocht Den Bosch blijven hopen op een resultaat. De 2-2 kwam er ook. Leo Väisänen kopte na 78 minuten de gelijkmaker binnen, nadat doelman Hidde Jurjus een vrije trap slecht verwerkte. Het slotoffensief van De Graafschap leverde daarna geen winnende treffer meer op.

FC Den Bosch-De Graafschap 2-2 (0-0). 50. 0-1 Van Mieghem, 53. 0-2 Seuntjens, 56. 1-2 Van Moorsel, 78. 2-2 Väisänen.

Scheidsrechter: Van de Graaf.

Gele kaarten: Felida (FC Den Bosch), Helmer, Tutuarima, Van Huizen (De Graafschap).

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Van Moorsel, Bouyaghlafen.

De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Helmer; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui (75. Van Heertum).