Volledig scherm
De Graafschap-aanvoerder Sven Nieuwpoort (rechts) in het duel met VVV-Venlo. © ANP Pro Shots

Nieuwpoort verlaat ziekenboeg bij De Graafschap

DOETINCHEM - Sven Nieuwpoort heeft de ziekenboeg bij De Graafschap verlaten. De aanvoerder van de Doetinchemse eredivisionist is hersteld van een enkelblessure.

Nieuwpoort liep ruim twee weken geleden een kwetsuur op in het thuisduel met VVV-Venlo (1-2 nederlaag). De centrumverdediger stond vorige week weer op het trainingsveld, maar ontbrak zondag nog in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Willem II (2-1 zege). Trainer Henk de Jong kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen weer een beroep op hem doen.

Het is echter zeer de vraag of Nieuwpoort meteen op een basisplek kan rekenen, want De Jong lijkt tegen Heerenveen vast te houden aan het elftal van zondag. Tegen Willem II vormden reserve-aanvoerder Bart Straalman en Myenty Abena het hart van de defensie.

Vet

Achter de naam van Javier Vet staat nog een vraagteken. De middenvelder, die de afgelopen weken noodgedwongen enkele wedstrijden als verdediger speelde, kampt met heupklachten. Ted van de Pavert (virus), Lars Nieuwpoort (hamstring) en Jurre Vreman (knie) staan voorlopig nog langs de kant, terwijl Furdjel Narsingh op de weg terug is van een spierblessure. Spits Fabian Serrarens en middenvelder Robert Klaasen zitten tegen Heerenveen hun laatste wedstrijd schorsing uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.