Frank Olijve, Jonathan Vergara Berrio en Jesse Schuurman (vanaf rechts) wonnen met Jong De Graafschap van FC Twente.
Volledig scherm
Frank Olijve, Jonathan Vergara Berrio en Jesse Schuurman (vanaf rechts) wonnen met Jong De Graafschap van FC Twente. © BSR Agency

Olijve en Schuurman winnen met Jong De Graafschap van FC Twente

HENGELO - Jong De Graafschap heeft maandagavond in de verliezerspoule van de beloftencompetitie zijn derde overwinning van het kalenderjaar geboekt. Jong FC Twente, met routinier Wout Brama in de gelederen, werd met 0-2 verslagen.

Bij het Doetinchemse beloftenteam verschenen Frank Olijve en Jesse Schuurman aan de aftrap. De twee middenvelders uit het eerste elftal kregen in Hengelo de kans wedstrijdritme op te doen. Olijve kwam na de winterstop slechts tot twee korte invalbeurten. Schuurman kwam in 2020 tot nu toe eenmaal binnen de lijnen als invaller.

Vanuit de hoofdmacht deden ook Milan Hilderink, Jonathan Vergara Berrio, Matthijs van Nispen en doelman Nick van den Dam mee. 

Brama

Bij de opponent uit Enschede maakte Brama zijn eerste speelminuten van 2020. Brama werd in de eerste wedstrijden na de winterstop niet opgenomen in de wedstrijdselectie van de Tukkers, terwijl hij wel fit was. Vorige week ontplofte de bom toen hij in uitgelekte gesprekken met supporters onder vuur werd genomen door Sander Boschker en trainer Gonzalo Garcia.

Jong De Graafschap-trainer Jan Vreman zag dat zijn ploeg het in de eerste helft zwaar had met FC Twente. De Achterhoekers bleven met moeite overeind. ,,Na de pauze was het duel meer in evenwicht", zei Vreman. 

Joey Lieshout opende na ruim een uur de score (0-1). Walid Ould-Chikh zorgde even later voor de beslissing: 0-2. Twente eindigde het duel uiteindelijk met tien man door een rode kaart.