Volledig scherm
PREMIUM
Jordy Thomassen grijpt vol ongeloof naar zijn hoofd, nadat doelman Sergio Padt (links) de inzet van de aanvaller van De Graafschap nog redde. © Pro Shots/Joep Leenen

Ontgoocheling bij De Graafschap na treurspel

DOETINCHEM - De Graafschap kwam zaterdag te laat op stoom in een matige voorstelling tegen FC Groningen: 0-1. De Doetinchemse eredivisionist werkte zodoende als het juiste medicijn voor de kwakkelende noordelingen.

Het contrast tussen ontgoocheling en opluchting viel in één beeld te vangen. Het chagrijn spatte van het gezicht van Stef Nijland. Het verlies (0-1) tegen FC Groningen kwam zaterdagavond hard aan bij de aanvallende middenvelder van De Graafschap. In woord en gebaar maakte hij na afloop zijn vader Hans duidelijk waar het bij de Doetinchemse eredivisionist was misgegaan. Te veel gebrei, te weinig stootkracht.

De algemeen directeur van de Groningse club verkeerde juist in opperbeste stemming. Nijland senior kon na een roerige week de eerste punten bijschrijven. De Graafschap werkte als een medicijn voor de kwakkelende noordelingen, die de eerste competitieduels hadden verloren (5-1 tegen Vitesse en 0-1 tegen Willem II).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.