Volledig scherm
Sandor van der Heide zat tegen Feyenoord bij afwezigheid van Henk de Jong als eindverantwoordelijke op de bank bij De Graafschap. © BSR / SOCCRATES

Ook assistent-trainer Van der Heide vertrekt bij De Graafschap

DOETINCHEM - Naast hoofdtrainer Henk de Jong neemt ook zijn rechterhand Sandor van der Heide na het seizoen afscheid bij De Graafschap. Dat heeft de assistent-trainer donderdag bekendgemaakt bij de Doetinchemse eredivisionist.

Het vertrek van Van der Heide (40) is geen verrassing. De Fries vormt al jaren een koppel met De Jong (54), die vanwege privéomstandigheden vertrekt bij De Graafschap. De twee werkten eerder samen bij SC Cambuur, met wie ze in 2013 kampioen werden van de eerste divisie en daarna twee jaar op rij als twaalfde eindigden op het hoogste niveau. Van der Heide wordt gezien als het tactische brein van het duo.

Nadat De Jong per 1 januari 2017 bij De Graafschap in dienst trad, stuurde hij nadrukkelijk aan op de komst van Van der Heide. De ex-prof uit Sneek combineerde zijn werk als assistent aanvankelijk met een functie als hoofdtrainer bij de amateurs van IJsselmeervogels, maar ging in de zomer van 2017 fulltime aan de slag bij de Doetinchemse club. Onder leiding van het Friese duo promoveerden de Superboeren vorig jaar via de play-offs naar de eredivisie. Daarin staat De Graafschap nu op de zeventiende plek.

SC Cambuur

De Jong en Van der Heide gaan samen op zoek naar een nieuwe club. De Jong wordt al in verband gebracht met Cambuur. De eerstedivisionist uit Leeuwarden neemt na het seizoen afscheid van hoofdtrainer René Hake.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.