Volledig scherm
Shirtjes uitzoeken op de open dag van De Graafschap. © Theo Kock

Open dag van De Graafschap: ‘Clubliefde kent geen divisie’

DOETINCHEM - Honderden Superboeren kwamen zondagmiddag naar stadion De Vijverberg voor de jaarlijkse open dag van De Graafschap.

Een blauw-witte stoet van mensen loopt de parkeerplaats van De Vijverberg op als zondagmiddag even na half twee de stadionpoorten openen voor de jaarlijkse open dag. De fans van De Graafschap kunnen hier onder meer de traditionele handtekeningenkaarten vullen met krabbels van hun favoriete spelers.

In actie

Quote

Volgend jaar weer eredivisie!

Edwin de Wilde , Fan van De Graafschap

Het seizoen in de eredivisie mag dan dit weekend al van start zijn gegaan, de eerste divisie trapt komend weekend pas af.

Deze zondag is voor de Superboeren dan ook de ideale gelegenheid om de deuren te openen voor de supporters. Zij kunnen hun ploeg aan het eind van de middag ook in actie zien tijdens de oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna.

Tot die supporters behoren ook Igmar de Keizer (14) uit Halle, Yorn Berendsen (13) uit Halle en Gert-Jan Maalderink (13) uit Zelhem. Ook zij gaan op handtekeningenjacht. Dat ze hier zo vroeg mogelijk binnen wilden zijn, heeft echter een andere reden. ,,Wij willen graag FIFA spelen met één van de E-sporters van De Graafschap”, verklaart Igmar.

E-sporter

Niet veel later zitten ze in een tentje achterop het terrein met een spelcontroller in hun handen klaar voor Manchester City tegen Paris Saint Germain. Igmar speelt samen met E-sporter Mike Boesveld (18) uit Gaanderen tegen zijn vrienden Gert-Jan en Yorn. Tot hun grote vreugde weten die laatste twee de wedstrijd met 2-1 te winnen.

Aan de andere kant van de parkeerplaats is het direct druk bij de kraam waar de shirtjes voor het nieuwe seizoen te koop zijn. Tonny en Maria Luttikholt uit Zieuwent hebben een thuis- en een uitshirt weten te bemachtigen. Ze zijn voor hun 18-jarige kleinzoon Wessel.

Hij is zelf op vakantie en dus zijn z’n opa en oma naar Doetinchem komen fietsen. ,,De wedstrijd is vrijdag al en dan wil hij het shirt graag aan”, verklaart zijn oma Maria. ,,En het is er mooi weer voor toch?”

Achterhoekse vlag

Doetinchemmer Edwin de Wilde (46) heeft op zijn beurt een uit-shirt op de kop getikt. In het ontwerp van het groene shirt komt de Achterhoekse vlag nadrukkelijk terug. ,,Ik zag op Facebook al veel reacties van mensen die dit shirt heel mooi vonden dus ik dacht; ik moet er snel bij zijn”, aldus De Wilde, die vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden bezoekt.

Dat De Graafschap dit jaar niet op het hoogste niveau speelt, deert hem niet. ,,Clubliefde kent geen divisie”, stelt hij. Daarbij heeft hij er het volste vertrouwen in dat de Superboeren dit seizoen bovenin zullen meedraaien. Daar zijn ook de drie vrienden uit Halle en Zelhem van overtuigd. ,,Volgend jaar weer eredivisie!”, klinkt het stellig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.