Volledig scherm
Jurjus was een sta-in-de-weg voor Steven Berghuis. © Pim Ras Fotografie

Opgebloeide Jurjus kruipt uit het dal bij De Graafschap

ROTTERDAM / DOETINCHEM - Hidde Jurjus kruipt bij De Graafschap uit een diep dal. De goalie voorkwam zaterdagavond een monsternederlaag bij Feyenoord (4-0). Zijn zelfvertrouwen neemt zienderogen toe.

Het tafereel na het eindsignaal was veelzeggend. De 750 meegereisde supporters van De Graafschap scandeerden na de 4-0 nederlaag bij Feyenoord de naam van Hidde Jurjus. Het ‘Hidde in Oranje’ galmde door De Kuip. De doelman draaide overuren in Rotterdam en behoedde de Doetinchemse eredivisionist met een serie knappe reddingen voor een slachtpartij.

En dus kon er na afloop wel een kleine glimlach van af bij Jurjus. Zijn sterke optreden voelde als een bevestiging dat hij na zijn vormcrisis van voor de winterstop weer op de goede weg is. ,,Ik had liever gehad dat we na rust beter hadden gespeeld en ik minder ballen op doel kreeg. Maar ik ben blij dat ik heb kunnen voorkomen dat het 7-0 of 8-0 werd’', zei de Achterhoeker, die zaterdag zijn 25ste verjaardag vierde.

Rugblessure

Quote

We waren slordig aan de bal en het werd open huis

Hidde Jurjus

Jurjus raakte eind 2018 na enkele zwakke optredens en een lichte rugblessure zijn plek kwijt aan Agil Etemadi. Maar door het tussentijdse vertrek van Etemadi keerde hij na de winterstop terug onder de lat. ,,Ik heb in het nieuwe jaar een frisse start gemaakt’', zei Jurjus, die nieuweling Nigel Bertrams voorlopig op de bank houdt. ,,De vakantie heeft me goed gedaan. Ik ben harder gaan trainen. Ik doe meer loopwerk om fitter te worden. De afgelopen weken voelde ik me al sterker en zekerder. Ik heb een zware periode gehad, maar hopelijk kan ik mijn stijgende lijn nu doortrekken.’’

Jurjus baalde wel van het grote verval bij De Graafschap in de tweede helft. De doelman zag na rust de ene na de andere Feyenoorder voor zijn neus opduiken. ,,Het plan was om de 2-0 te voorkomen en te loeren op onze kansen’', zei Jurjus. ,,Maar er sloop angst in de ploeg. We waren slordig aan de bal en het werd open huis. Gelukkig heb ik mezelf wel staande gehouden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.