Volledig scherm
PREMIUM
Leeroy Owusu bij de spelerspresentatie voor het duel met Osasuna. © Theo Kock

Owusu is niet blij op de bank

DOETINCHEM - Verdediger Leeroy Owusu (22) speelde in de eredivisie altijd bij De Graafschap, maar is een niveau lager bankzitter. Het liefst maakt hij een transfer.

Voor de buitenstaanders was het zeer opvallend. Leeroy Owusu, die vorig seizoen in veertig officiële wedstrijden van De Graafschap net zo vaak in de basis begon, zat gisteren bijna een uur lang op de bank in het oefenduel met het Spaanse Osasuna (1-2 verlies).

,,Ik denk dat ik ook in de eerste divisie een goede speler ben, maar de trainer (Mike Snoei, RW) heeft deze keuze gemaakt’’, zei Owusu na afloop. ,,Ik denk dat hij me scherp wil maken.’’

Voor insiders is de plaats op de reservebank voor Owusu niet zo verrassend. De speler, die bij de vorige trainer Henk de Jong altijd als eerste op het wedstrijdformulier werd gezet, kampte in het begin van de voorbereiding met motivatieproblemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.