Volledig scherm
Trainer Jan Vreman zag Jong De Graafschap met 14-0 winnen. © Jan Ruland van den Brink

Persiflage op een voetbalwedstrijd: Jong De Graafschap wint met 14-0 van Jong Achilles’29

VARSSELDER - Spelers die een paar minuten voor de aftrap op het sportpark arriveerden. Een wedstrijdtenue zonder rugnummers. Geen omroeper, geen werkend scorebord en twee totaal ongelijkwaardige teams. Met betaald voetbal had het competitieduel tussen Jong De Graafschap en Jong Achilles’29 maandagavond niets te maken. Uitslag: 14-0.

De wedstrijd op het kunstgras van GWVV in Varsselder begon tien minuten later dan gepland. De oorzaak: nog niet alle spelers van Jong Achilles’29 stonden klaar en de Groesbeekse club had niet het juiste wedstrijdtenue bij zich. Na overleg met de dienstdoende scheidsrechter Thomas Hardeman kreeg Achilles, dat in de beloftencompetitie bijna wekelijks met dikke cijfers verliest en eerder dit seizoen al eens met 10-0 onderuit ging tegen Jong De Graafschap, toestemming om met feloranje inloopshirts zonder rugnummers aan te treden.

David vs. Goliath

Het was daarna alsof David en Goliath tegenover elkaar stonden. Jong De Graafschap trad aan met een zwaar versterkte formatie. Er verschenen liefst acht spelers uit de hoofdmacht aan de aftrap bij de ploeg van trainer Jan Vreman. Reserve-doelman Jordy Rondeel stond onder de lat en achterin maakten Ruben Ligeon en de broers Sven en Lars Nieuwpoort hun opwachting. Het middenveld bestond uit Erik Bakker, Frank Olijve en Robert Klaasen en voorin deed Daryl van Mieghem wedstrijdritme op. Achilles deed het met een leger onbekende en veelal jeugdige gelukszoekers.

Wat volgde was een persiflage op een voetbalwedstrijd. De Doetinchemmers kregen alle gelegenheid om aan een monsterscore te werken. Halverwege stond de teller al op negen. Na de pauze zakte het niveau van De Graafschap tot een bedenkelijk niveau en stokte de doelpuntenproductie na de 10-0 enige tijd. Achilles deelde, met de voortdurend coachende trainer Frans Derks aan de zijlijn, zowaar enkele speldenprikjes uit. Maar de thuisploeg prikte er uiteindelijk nog vier goals bij: 14-0.

Joey Lieshout nam vijf doelpunten voor zijn rekening. De andere treffers kwamen op naam van Jonathan Vergara Berrio (2), Van Mieghem (2), Olijve, Sven Nieuwpoort, Ligeon en Bakker (2).

Een record was het niet. Jong Heracles Almelo won eerder dit seizoen met 20-0 van de Groesbekers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.