Interim-trainer Richard Roelofsen van De Graafschap (rechts) in gesprek met Mitchell van der Gaag, coach van Jong Ajax.
Volledig scherm
Interim-trainer Richard Roelofsen van De Graafschap (rechts) in gesprek met Mitchell van der Gaag, coach van Jong Ajax. © BSR Agency

Roelofsen opgelucht na comeback De Graafschap: ‘Geschrokken van de eerste helft’

DOETINCHEM - Richard Roelofsen was vrijdagavond opgelucht na de zege van koploper De Graafschap op Jong Ajax (3-2). De assistent-trainer, door de schorsing van hoofdcoach Mike Snoei eenmalig de eindverantwoordelijke op de bank bij de Doetinchemse eerstedivisionist, zag zijn ploeg voor rust ver door de ondergrens zakken. 

,,Ik ben geschrokken van wat we in de eerste helft hebben laten zien", zei Roelofsen na afloop. ,,Alles wat we vooraf hadden afgesproken, kwam er niet uit. We wilden Jong Ajax niet aan het voetballen laten komen, maar dat kregen we niet voor elkaar.”

Roelofsen greep halverwege, bij een 0-2 achterstand, in. Met Jordy Thomassen bracht hij een extra spits om meer druk te kunnen zetten. ,,We werden geholpen door de rode kaart (van Ajacied Quinten Timber, red.). Tot de 2-2 vond ik ons fantastisch spelen, met veel kantwisselingen. Daarna speelden we iets te snel de lange bal door het centrum. Maar gelukkig viel de derde goal daarna uit een vrije trap”, doelde de interim-trainer op de 3-2 van Ralf Seuntjens.

Roelofsen was tevreden over de getoonde veerkracht en blij met de drie punten. ,,Maar we hebben vandaag een wake-up call gehad. We kunnen het ons niet permitteren om op 70 of 80 procent te spelen. Hopelijk nemen we die les mee naar de wedstrijd van maandag (uit tegen NEC, red.).”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.