Volledig scherm
- © Pro Shots

Ruime zege voor Jong De Graafschap

VARSSELDER - Jong De Graafschap heeft zijn eerste punten in de derde divisie binnen. De ploeg van trainer Richard Roelofsen won, na de 3-1 nederlaag van vorige week bij Hercules, zondag met ruime cijfers van UDI’19: 6-0.

De eerste mogelijkheid op sportpark De Buitenham was na elf minuten voor de gasten uit Uden. Sam Wassenberg ontsnapte aan de buitenspelval, maar stuitte op doelman Eric Verstappen. In de omschakeling sloegen de Doetinchemse beloften keihard toe. Delano Burgzorg kapte zich vrij en schoot laag binnen: 1-0. Na 22 minuten verdubbelde Kabir Sabotic de score. De middenvelder krulde de bal van een meter of twintig fraai in de rechterbovenhoek.

Na rust kreeg Jong De Graafschap alle ruimte om te voetballen. Aleksandar Jankovic, die vrijdag zijn debuut maakte in de hoofdmacht tegen Jong FC Utrecht, kwam in de ploeg en zorgde na 54 minuten voor de 3-0. Drie minuten later prikte Jankovic ook de 4-0 binnen en nog binnen het uur schoot Youssef El Hammouchi de 5-0 op het bord. El Hammouchi bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 6-0.