Volledig scherm
De Graafschap-voorzitter Martin Mos. © Ronald Bonestroo

Scheidsrechtersbaas keurt Twitter-uitlatingen De Graafschap-voorzitter Mos af

DOETINCHEM - De Graafschap-voorzitter Martin Mos krijgt mogelijk een waarschuwing voor zijn uitlatingen op Twitter aan het adres van scheidsrechter Dennis Higler. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond keurt de openlijke kritiek op de arbiter af. 

Mos was vorige week zaterdag bij de thuiswedstrijd van de Doetinchemse eredivisionist tegen Heracles Almelo (1-2 nederlaag) slecht te spreken over het optreden van Higler in de tweede helft. De preses twitterde al tijdens het duel: ,,Higler, wat bent u een verschrikkelijke scheids!” En even later: ,,Weet niet wat er bij je in de thee heeft gezeten, denk een scheutje.’’

De uitspraken van Mos worden intern besproken door de KNVB, laat Van Egmond desgevraagd weten. ,,Wat wij ervan vinden en mee doen, houden we ook intern”, zegt de scheidsrechtersbaas. ,,Maar laat duidelijk zijn dat we zulke uitspraken niet op prijs stellen.”

Mos kreeg in 2016 al eens een berisping van de KNVB toen hij de voetbalbond op Twitter had beledigd. De preses repte over ‘Shit-KNVB’ en ‘KNVB-maffia’ nadat bekend werd dat De Graafschap een thuiswedstrijd zonder publiek moest spelen.

Mos kreeg zaterdag via Twitter het nodige commentaar op zijn uitspraken. Maar de voorzitter gaf in een reactie aan geen spijt te hebben van zijn actie:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.