Volledig scherm
De Graafschap. © ANP

Scout Hiddink verruilt De Graafschap voor PSV

DOETINCHEM - Mark Hiddink stopt per direct met zijn scoutingswerkzaamheden bij De Graafschap. De Doetinchemmer gaat als jeugdscout aan de slag bij PSV.

Hiddink (46) fungeerde bij de Doetinchemse eredivisionist als assistent van hoofdscout Marcel Lötters. Daarnaast was hij werkzaam als jeugdscout. 

Zijn vertrek heeft naar eigen zeggen niets te maken met de huidige ontwikkelingen bij De Graafschap. De Superboeren liggen al enige tijd in de clinch met Lötters. De Doetinchemse club wil de scouting op een 'effectievere manier' inrichten of zelfs verder zonder scoutingsapparaat.

Nieuwe uitdaging

,,Ik kon aanblijven als jeugdscout, maar heb gekozen voor een nieuwe uitdaging bij PSV. Het is voor mij een stap omhoog, ik kom in een nog professionelere organisatie terecht. PSV is bovendien ook een club die in mijn hart zit'', stelt de Achterhoeker, wiens vader Guus Hiddink jarenlang succesvol hoofdtrainer was bij de Eindhovense club.

Hiddink is niet de eerste scout die De Graafschap deze zomer verruilt voor PSV. Eerder gingen hoofd jeugdscouting Iwan Geurts, Dobias van Ingen en Gerrit Hengeveld hem voor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.