Volledig scherm
Fabian Serrarens. © BSR Agency

Serrarens hoopt op buitenlands avontuur; De Graafschap kijkt verder

DOETINCHEM - De Graafschap moet rekening houden met een definitief vertrek van Fabian Serrarens. De 28-jarige aanvaller hoopt een transfer te maken naar het buitenland.

Serrarens kan rekenen op de belangstelling van meerdere clubs, zegt zijn zaakwaarnemer Zabih Etemadi. De Amsterdammer weegt de verschillende opties nu af en gaat op korte termijn mogelijk op verkenning in het buitenland.

,,Als er een concreet voorstel komt, gaan we bekijken of alles daadwerkelijk is zoals het wordt geschetst", zegt Etemadi. Hij verwacht niet dat er binnen een week uitsluitsel komt. ,,In sommige landen komt de transfermarkt iets later op gang.”

Nieuw contract

Serrarens, afgelopen seizoen in de eredivisie goed voor zeven doelpunten, beschikt bij De Graafschap over een aflopend contract en kan transfervrij vertrekken. De Doetinchemse eerstedivisionist wil hem graag nog een jaar aan zich binden. Maar de aanvaller gaat voorlopig niet in op de interesse van de Superboeren. ,,Maar De Graafschap is ook nog een optie", zegt zijn zaakwaarnemer.

Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap, laat weten dat de gesprekken met Serrarens momenteel ‘on hold’ staan. ,,Het is zijn goed recht om verder te kijken", zegt Hofstede. ,,Maar dat geldt andersom ook. Als wij de kans krijgen een andere speler te contracteren, laten we dat niet na. Wij houden alle opties open.”

Burgzorg

Naast Serrarens staat Delano Burgzorg voor een vertrek bij de Doetinchemse club. De 20-jarige aanvaller, die nog een doorlopend contract heeft, is naar verluidt in onderhandeling met het Italiaanse Spezia. Hofstede: ,,Wij hopen snel duidelijkheid te hebben.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.