Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Furdjel Narsingh vecht een duel uit met Finn Stokkers van Fortuna Sittard. © Erik Pasman

Serrarens loodst De Graafschap naar klinkende zege op Fortuna Sittard

DOETINCHEM - De Graafschap is de tweede seizoenshelft begonnen met een cruciale overwinning op Fortuna Sittard. De Doetinchemse club, hekkensluiter in de eredivisie, won op een uitverkochte Vijverberg overtuigend met 5-1. Fabian Serrarens was drie doelpunten de gevierde man.

De Graafschap kwam door de zege in punten gelijk met nummer zeventien NAC Breda, maar heeft nog wel een slechter doelsaldo (-25 tegenover -19). De achterstand op Excelsior, de tegenstander van komende zaterdag, bedraagt nog één punt.

De Graafschap-trainer Henk de Jong voerde de nodige wijzigingen door in zijn basisteam ten opzichte van het laatste duel met Vitesse (2-2). Bart Straalman keerde terug in de basis en vormde samen met Ted van de Pavert het centrale verdedigingsduo. Dat ging ten koste van aanvoerder Sven Nieuwpoort. Op het middenveld kreeg naast nieuweling Azor Matusiwa ook Javier Vet een basisplaats en Delano Burgzorg maakte in de voorhoede zijn basisdebuut. Hidde Jurjus stond na het vertrek van Agil Etemadi (Almere City FC) weer onder de lat bij de Doetinchemmers.

Serrarens

De Graafschap begon gedreven en zette Fortuna meteen onder druk. De eerste grote kans was ook voor de thuisploeg. Fabian Serrarens kopte in kansrijke positie rakelings naast. Serrarens rekende daarna alsnog af met zijn doelpuntendroogte. Na zeven duels zonder treffer werkte de spits na 27 minuten een afmeten voorzet van Furdjel Narsingh binnen: 1-0. Drie minuten later verdubbelde Serrarens de score op aangeven van Burgzorg: 2-0. De aanvaller verzuimde daarna een zuivere hattrick op zijn naam te zetten. Een vrije kopkans verdween in de handen van Fortuna-doelman Alexei Koselev.

Fortuna Sittard maakte een povere indruk, creëerde helemaal niets en kreeg op slag van rust alsnog de 3-0 om de oren. Youssef El Jebli mocht vanaf twintig minuten aanleggen voor een vrije trap en stuurde bal op schitterende wijze in de bovenhoek. Nadat Serrarens kort na de pauze opnieuw een grote kans om zeep hielp, kwamen de bezoekers terug tot 3-1. Jurjus kon niet voorkomen dat Ahmed El Messaoudi van dichtbij binnenkopte.

Spannend werd het niet meer. De Graafschap wankelde heel even, maar besliste daarna in korte tijd de wedstrijd. Serrarens maakte op aangeven van Burgzorg zijn derde van de wedstrijd (4-1) en El Jebli bekroonde een fraaie individuele actie met de 5-1.

De Graafschap-Fortuna Sittard 5-1 (3-0). 27. Fabian Serrarens 1-0, 30. Fabian Serrarens 2-0, 43. Youssef El Jebli 3-0, 55. Ahmed El Messaoudi 3-1, 66. Fabian Serrarens 4-1, 73. Youssef El Jebli 5-1.
Toeschouwers: 12.600.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaarten: Javier Vet (De Graafschap), Mark Diemers, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj, José Rodriguez (Fortuna Sittard).
De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh (77. Van Mieghem), Serrarens (90. Bakker), Burgzorg (81. Thomassen).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.