Volledig scherm
De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens. © BSR Agency

Seuntjens aan de kant bij De Graafschap door kuitblessure

DOETINCHEM - De Graafschap heeft er een offensief probleem bij. Spits Ralf Seuntjens staat voorlopig met een kuitblessure aan de kant bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

De Graafschap, waar rechtsbuiten Daryl van Mieghem nog op de weg terug is van een kuitbeenbreuk, doet vanwege de privacywet geen uitlatingen over de ernst van de kwetsuur. Maar trainer Mike Snoei gaat ervan uit dat hij Seuntjens (30) in ieder geval moet missen in de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Almere City FC.

,,Ik heb nog niet definitief een streep door zijn naam gezet", zegt Snoei. ,,Maar om inzetbaar te zijn, zal hij de komende dagen een enorme progressie moeten maken. Dat zie ik niet gebeuren.” 

Bij afwezigheid van de aanvoerder neemt Jordy Thomassen de plek in de spits over.

Interlandperiode

De trainer hoopt over tweeënhalve week in de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht weer over Seuntjens te kunnen beschikken. De Graafschap is volgende week vrij vanwege de interlandperiode. ,,Dat voordeel hebben we nu.”

Van Mieghem traint inmiddels weer deels mee met de selectie van De Graafschap. De aanvaller hoopt spoedig definitief aan te sluiten. Snoei: ,,Het zou mooi zijn als hij er tegen Jong Utrecht ook weer bij is.”