Volledig scherm
De Graafschap-spits Ralf Seuntjens. © BSR Agency

Seuntjens en Van Huizen twijfelgevallen bij De Graafschap voor uitduel bij Jong FC Utrecht

DOETINCHEM - De Graafschap leeft met twijfels en vraagtekens toe naar het uitduel van vrijdag (20.00 uur) bij Jong FC Utrecht.

De Doetinchemse eerstedivisionist doet er alles aan sterkhouders Ralf Seuntjens en Toine van Huizen op tijd fit te krijgen. Spits Seuntjens traint na een kuitblessure weer grotendeels met de groep mee. Ook centrumverdediger Van Huizen staat na een enkelkwetsuur weer op het trainingsveld.

Het duo wordt donderdag aan een laatste test onderworpen. ,,Ik geef ze allebei een goede kans op speeltijd, het gaat de goede kant op. Maar we gaan niets forceren’’, zegt De Graafschap-trainer Mike Snoei met oog op het dubbele speelweekeinde. De Doetinchemse club wacht maandag de topper bij koploper NAC Breda. 

Van Mieghem

Bij afwezigheid van Van Huizen neemt Jasper van Heertum zijn plek in het hart van de defensie over. In de voorhoede kan Snoei nog alle kanten op. De trainer overweegt Daryl van Mieghem, hersteld van een kuitbeenbreuk, een basisplaats te geven.

Snoei moet ook puzzelen op het middenveld. Gregor Breinburg ontbreekt zo goed als zeker vanwege zijn late terugkeer na een interlandtrip met Aruba. Javier Vet krijgt daarmee een meer controlerende rol. Dat maakt de weg vrij voor Jeremy Helmer of Jesse Schuurman. De coach kan er ook voor kiezen Stef Nijland terug te halen naar het middenveld.

Nijland is woensdag tijdens de training, evenals Mohamed Hamdaoui, voortijdig afgehaakt met lichte klachten. Maar Snoei maakt zich geen zorgen over de inzetbaarheid van het duo.