Volledig scherm
Fans van De Graafschap zorgen voor sfeer tijdens het eerste promotieduel bij Almere City FC. © Niels Boersema/Pro Shots

Sfeeracties bij promotieduels komen De Graafschap duur te staan

DOETINCHEM - De Graafschap heeft een forse straf gekregen voor de vuurwerkincidenten tijdens de promotieduels met Almere City FC. De Doetinchemse eredivisionist moet een geldboete van 15.000 euro betalen.

Daarnaast hangt De Graafschap nog steeds een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd. De proefperiode van twee jaar, die na eerdere incidenten in april 2017 is ingegaan, wordt met een jaar verlengd. Gaat de aanhang van de Superboeren in de komende anderhalf jaar opnieuw in de fout, dan moeten de Doetinchemmers een thuiswedstrijd achter gesloten deuren afwerken.

Supporters van De Graafschap overtraden tijdens de finale van de play-offs de regels. Zowel in de uit- als thuiswedstrijd tegen Almere City FC werd er bij sfeeracties vuurwerk afgestoken op de tribunes. De ploeg van trainer Henk de Jong dwong tijdens de nacompetitie promotie naar de eredivisie af. Na een 1-1 gelijkspel in Almere wonnen de Superboeren thuis met 2-1.

Maatregelen

De Graafschap legt zich neer bij de straf van de KNVB en gaat maatregelen nemen om nieuwe vuurwerkincidenten te voorkomen. ,,Het laatste dat we willen is nog meer geldboetes en een wedstrijd zonder publiek. De straf is voor ons reden om nog scherper te gaan kijken hoe we het vuurwerk uit de stadions kunnen houden'', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.