Volledig scherm
Sjoerd Ars. © ProShots

Sjoerd Ars wordt technisch manager Fortuna Sittard

SITTARD - Sjoerd Ars (34) wordt komend seizoen technisch manager bij eredivisionist Fortuna Sittard. De oud-spits van onder meer De Graafschap, NEC, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles treedt per direct in dienst bij de Limburgers. 

Ars was de afgelopen twee seizoenen eigendom van Fortuna Sittard, dat de Didammer afgelopen seizoen verhuurde aan De Graafschap.

Toen Ars in januari 2017 een contract tekende bij Fortuna, werd afgesproken dat hij na zijn loopbaan als profvoetballer in dienst zou blijven bij de club uit Sittard. ,,In eerste instantie hadden we afgesproken dat ik commercieel manager zou worden, maar het voetbaltechnische aspect vind ik toch leuker’’, zegt Ars, die de afgelopen jaren zijn trainersdiploma's behaalde.

Verantwoording

Ars moet in Sittard verantwoording afleggen aan technisch directeur Mustafa Aztopal. De aanvaller, die tussen 2003 en mei van dit jaar 489 duels in het betaald voetbal afwerkte, blijft komend seizoen voetballen bij De Treffers in Groesbeek. ,,Groesbeek ligt op de weg naar Sittard. Die afstand is te bereizen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.