De Graafschap-trainer Mike Snoei.
Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

Snoei geniet van periodetitel De Graafschap: ‘Nu jacht maken op SC Cambuur’

DOETINCHEM - Met het Bronzen Kampioensschild onder zijn arm stond De Graafschap-trainer Mike Snoei vrijdagavond na afloop van de overtuigende thuiszege op Jong AZ (5-1) vol trots de media te woord. 

,,Wij mogen hier best even van genieten”, doelde de coach van de Doetinchemse eerstedivisionist op het binnenhalen van de derde periodetitel. ,,Deze prijs is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Meer ook niet. Wij moeten nu doorpakken en jacht maken op Henk en z'n mannen.”

Snoei doelde daarmee op Henk de Jong, trainer van koploper SC Cambuur. De club uit Leeuwarden heeft na de 4-2 zege op Jong PSV nog altijd vier punten meer dan De Graafschap. ,,De serie die we neerzetten (22 punten uit de laatste 8 duels, MvS) is knap. De periodetitel is daarom om verdiend. Wij moeten nu nieuwe doelen stellen.”

Zwaar programma

De Graafschap, in het bezit van een directe promotieplek, zag de voorsprong op achtervolger FC Volendam (2-2 tegen Go Ahead Eagles) oplopen naar zeven punten. ,,Uiteindelijk draait het om één ding: direct promoveren. We hebben goede zaken gedaan. Maar ook die strijd is nog lang niet beslist. Wij hebben een zwaar programma voor de boeg. We moeten zorgen dat we de voorsprong op Volendam vasthouden of uitbouwen. Wij stappen met veel vertrouwen de finalemaanden in.”

Snoei sprak lovende woorden over Ralf Seuntjens. De spits en aanvoerder stond afgelopen week nauwelijks op het trainingsveld, maar nam zijn ploeg tegen het Alkmaarse beloftenteam met twee doelpunten aan de hand. ,,Ralf had 40 graden koorts", verklaarde de trainer. ,,Enorm knap hoe hij zich heeft opgericht.”

,,Branco van den Boomen vond ik vandaag magistraal", zei Snoei over zijn spelmaker. ,,Hij tilde ons spel naar een hoger niveau. Wij hebben eindelijk weer eens overtuigd. Het was al even geleden dat we een wedstrijd voor rust hadden beslist.”