De Graafschap-trainer Mike Snoei.
Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

Snoei prijst mentaliteit bij De Graafschap na ontsnapping: ‘Wij geven nooit op’

EINDHOVEN - Van geluk wilde De Graafschap-trainer Mike Snoei maandagavond niet spreken na de wonderbaarlijke ontsnapping tegen Jong PSV (2-3 zege). ,,We hebben de overwinning zelf afgedwongen.”

De coach van de Doetinchemse eerstedivisionist erkende dat zijn ploeg de handen vol had gehad aan het beloftenteam. ,,Van dit soort ploegen win je niet zomaar”, meende hij na afloop. ,,Dat zie je nu ook weer aan FC Volendam (1-1 bij Jong AZ, red.), iedereen worstelt met beloftenteams.”

Snoei prees de mentaliteit van De Graafschap. De Superboeren kwamen na 85 minuten op 2-1 achterstand, maar knokten zich alsnog naar een overwinning. ,,Wij geven nooit op. Dat hebben wij dit seizoen al vaker bewezen. Ook nu pakten we na de 2-1 snel de bal op om door te gaan. En in de 94ste minuut sloten we nog met vier man aan om de winnende treffer te maken.”

,,Of ik in de slotfase nog in een overwinning geloofde? Ik houd altijd vertrouwen in deze ploeg. Jong PSV heeft het ons ontzettend lastig gemaakt. Maar gelukkig hebben wij de drie punten.”

De Graafschap nam met de zege de tweede, directe promotieplaats weer over van Volendam. De achterstand op koploper SC Cambuur werd teruggebracht naar vier punten.

,,Het worden nog spannende weken”, doelde Snoei op de promotiestrijd. ,,Maar daar hebben wij ook de groep voor. We hebben veel ervaring.”