Volledig scherm
Jasper van Heertum (rechts) is op proef bij De Graafschap. © theo kock persfotografie

Snoei stuurt bij De Graafschap aan op komst Van Heertum

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei hoopt zijn selectie snel uit te breiden met Jasper van Heertum. De 21-jarige verdediger is al twee weken op proef bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

Snoei kent Van Heertum van Telstar, waar hij de afgelopen twee jaar met hem samenwerkte. De voormalig jeugdspeler van PSV zit nu zonder club. De Graafschap heeft met Ted van de Pavert, Leeroy Owusu, Jordy Tutuarima, Toine van Huizen en Roland Baas slechts vijf verdedigers vastliggen.

Van Heertum is op de weg terug van een slepende buik- en liesblessure. ,,Jasper hoeft deze weken alleen maar aan te tonen dat hij fit genoeg is", zegt Snoei. ,,Dan ga ik er alles aan doen om hem binnen te halen. Peter Hofstede (technisch manager van De Graafschap, red.) weet dat. Jasper was bij Telstar mijn allerbeste verdediger.”

Aktaou en Chiazor

De Graafschap heeft met linksback Fahd Aktaou en Dylan Chiazor nog twee spelers op proef. Aktaou viel zaterdag tijdens het oefenduel met Zaglebie Lubin (4-0 zege) zes minuten na zijn invalbeurt uit met een spierblessure. Chiazor liet zich gelden met een doelpunt. Snoei: ,,De komende tijd gaan we bekijken of zij in aanmerking komen voor een contract. Het zijn spelers met potentie.”

De Doetinchemse club is op zoek naar versterking voor de voorhoede. Delano Burgzorg vertrok afgelopen week voor een kleine vier ton naar het Italiaanse Spezia en ook Youssef El Jebli aast op een transfer. ,,We hebben voorin extra kwaliteit nodig. Ik probeer Youssef ervan te overtuigen minimaal tot de winterstop bij ons te blijven. Maar als er een mooie aanbieding komt, is hij weg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.