Volledig scherm
Anthony van den Hurk krijgt zijn Graafschap-shirt uitgereikt van manager voetbalzaken Peter Hofstede. © De Graafschap

Spits Van den Hurk tekent voor twee jaar bij De Graafschap (video)

DOETINCHEM - Anthony van den Hurk is definitief de nieuwe spits van De Graafschap. De 23-jarige aanvaller komt over van FC Eindhoven en tekent voor twee jaar bij de Superboeren.

Dat heeft De Graafschap woensdagmiddag bekendgemaakt.

Blij
„Ik ben blij met deze stap, ik zat een beetje vast bij FC Eindhoven”, zegt Van den Hurk over zijn voormalige werkgever in een video-interview op het officiële YouTube-kanaal van de Superboeren. „Ik was toe aan een nieuwe stap en ben blij dat dat bij De Graafschap is. Hier hebben in het verleden veel goeie spitsen gevoetbald.”

Van den Hurk, die in de voorbije seizoenen 25 doelpunten maakte in Eindhoven, heeft al gezien dat de selectie veel kwaliteit herbergt. „Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Eredivisie
De spits omschrijft zichzelf als iemand die graag meevoetbalt en een actie wil maken. „En op de eerste meters ben ik aardig snel.” Zijn doelstelling? „Met De Graafschap naar de eredivisie.”

VVV-Venlo
De kans is groot dat Van den Hurk, die door PSV is opgeleid en bij FC Den Bosch in het profvoetbal debuteerde, vrijdag al kan meespelen in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. De Graafschap verwacht hem op tijd speelgerechtigd te krijgen.

Volledig scherm
© Pro Shots
De Graafschap heeft Anthony van den Hurk voor twee seizoenen vastgelegd. De aanvaller heeft zijn opleiding genoten bij PSV en ging daarna via FC Den Bosch naar FC Eindhoven. Anthony kijkt uit naar zijn eerste speelminuten voor de Superboeren.