Volledig scherm
Het uitvak met De Graafschap-supporters ontploft na de 0-1 van Javier Vet tegen Almere City FC. © BSR Agency

Supporters De Graafschap boycotten opnieuw een uitduel; geen fans mee naar FC Eindhoven

DOETINCHEM - De supporters van De Graafschap boycotten de uitwedstrijd van vrijdag 31 januari bij FC Eindhoven. De fans zijn boos over de regels en voorwaarden rond het vervoer en voelen zich niet welkom, zo laten zij in een statement weten.

Het is de tweede keer dit seizoen dat de aanhang van de Doetinchemse eerstedivisionist een uitduel boycot. In augustus 2019 bleef tegen MVV (0-3 zege) het uitvak ook al leeg

Het uitvak van FC Eindhoven heeft een capaciteit van 475 plaatsen. Voor de fans van De Graafschap zijn 25 parkeerplaatsen beschikbaar gesteld. Een groot deel van de aanhang moet daarmee verplicht per bus naar Brabant reizen. Dat willen zij niet. 

‘De tijd dat wij ons als vee laten behandelen, is definitief voorbij’, staat in het gezamenlijke statement van SV Superboeren, Brigata Tifosi, Oldies DTC, SYL Winterswijk, D’ran Neede en Didam on Tour. 

De Graafschap neemt gemiddeld ruim 300 supporters mee naar uitwedstrijden. Pogingen van de Doetinchemse club meer parkeerplaatsen te krijgen, zijn op niets uitgelopen.

‘Week in week uit reizen wij het hele land door om onze club op een positieve manier te steunen, echter doen een aantal gemeenten, waaronder Eindhoven, elke keer weer een poging om het ons onmogelijk te maken’, vinden de fans.

‘Net als in Maastricht voelen wij ons in Eindhoven verre van welkom. De betekenis van de woorden gastvrij- en toegankelijkheid zijn er in ieder geval nog niet doorgedrongen. Het moet maar eens afgelopen zijn! We hebben daarom dan ook besloten om niet naar Eindhoven af te reizen.’