Volledig scherm
Sven Nieuwpoort keert terug in de basis bij De Graafschap. © ANP

Sven Nieuwpoort vervangt Van de Pavert bij De Graafschap tegen Feyenoord

ROTTERDAM - Sven Nieuwpoort keert vanavond (20.45 uur) in het uitduel bij Feyenoord terug in de basis bij De Graafschap. De centrumverdediger is de vervanger van de grieperige Ted van de Pavert.

Nieuwpoort, voor de winterstop eerste aanvoerder bij de Doetinchemse eredivisionist, raakte zijn basisplaats in het nieuwe jaar kwijt aan reserve-captain Bart Straalman. Straalman draagt ook tegen Feyenoord de aanvoerdersband.

Naast Van de Pavert ontbreken bij De Graafschap nog vier spelers vanwege griep: Jordy Tutuarima, Javier Vet, Stef Nijland en Lars Nieuwpoort. Ook hoofdtrainer Henk de Jong is ziek thuisgebleven. Assistent-trainer Sandor van der Heide neemt in De Kuip de honneurs waar op de bank.

Ruben Ligeon maakt bij afwezigheid van Tutuarima zijn debuut als linksback. Op het middenveld is Frank Olijve de vervanger van Vet.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, Ligeon; Matusiwa, Olijve, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.