Telstar-baas: ‘Als De Graafschap belt, nemen we mooi niet op’

interviewVELSEN-ZUID - De Graafschap ‘winkelt’ er de laatste jaren op los bij Telstar. De cultclub uit Velsen-Zuid is sinds 2017 zes spelers én een trainer kwijtgeraakt aan de Superboeren. Pieter de Waard, de excentrieke Telstar-directeur, ziet de vele transfers tussen Noord-Holland en de Achterhoek als een compliment.

Volledig scherm
Telstar-directeur Pieter de Waard. © Marco Okhuizen

De Waard schittert vrijdagavond door afwezigheid als ‘zijn’ Telstar in de eerste divisie op bezoek gaat bij De Graafschap.

De kans is groot dat hij op dat moment met zijn vrouw in bad ligt, ergens op een hotelkamer in het Oostenrijkse Wenen. Dat is immers een goede gewoonte tijdens een weekeinde weg, zo vertelt de directeur van de club uit Velsen-Zuid, bekend om zijn humor en flamboyante uitstraling.

Een weerzien met veel oude bekenden blijft daarmee uit. Bij De Graafschap wemelt het de laatste jaren van de voetballers met een Telstar-verleden. In het Noord-Hollandse dorp noemen ze de Doetinchemse club al gekscherend ‘Telstar 2’. 

,,Je schrijft een verhaal over de Telstar-connectie van De Graafschap? Dat wordt dan zeker een artikel van drie pagina’s’’, merkt De Waard (60) gevat op.

Quote

Het is heel simpel: als voetbal­lers een stap omhoog kunnen maken, dan doen ze dat

Pieter de Waard, directeur Telstar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.