Volledig scherm
Tim Bakens (rechts) coacht zijn ploeg tijdens het toernooi in Ruurlo. © Arjan Gotink

Tim Bakens grijpt net naast hoofdprijs bij afscheid

RUURLO - De Graafschap A1 geeft trainer Tim Bakens net niet het ultieme afscheidscadeau: tweede plaats op Karel Stegeman-toernooi in Ruurlo.

Als speler van De Graafschap A1 nam trainer Tim Bakens (36) in 2000 nog deel in Ruurlo en won hij het Karel Stegeman-toernooi. ,,De laatste zeven jaar heeft De Graafschap niet meer meegedaan’', stelde de 36-jarige Bakens. ,,De organisatie was heel blij dat we er weer bij zijn. Het toernooi is van een minder niveau dan dat in Terborg, maar het is goed dat we hier weer spelen.’'

Azaoum

Voor Bakens was het toernooi in Ruurlo zijn laatste activiteit bij De Graafschap A1. Hij vertrekt na dit seizoen naar Almere City FC en wordt opgevolgd door Mounir Azaoum uit Eindhoven.

,,Ik was met De Graafschap in gesprek om te blijven’', zei Bakens. ,,Maar ik begon te twijfelen toen Almere kwam, ook omdat er bij De Graafschap geen stappenplan was om me verder te ontwikkelen.’'

Bakens is na Rogier Meijer (NEC A1) en Dennis te Braak (Feyenoord O16 jaar) in korte tijd al de derde voormalig speler die De Graafschap verlaat. Van continuïteit bij de jeugdopleiding is niet echt sprake.

,,Ik heb de twee seizoenen als trainer van de A1 als leerzaam en prettig ervaren, maar ook als zeer hectisch’', vertelde Bakens. ,,Zeker na het vertrek van Dennis te Braak als hoofd opleidingen en de komst van Jefta Bresser, met wie ik overigens fijn heb gewerkt.’'

In Ruurlo startte De Graafschap niet best met gelijke spelen tegen VRS Academy en Halmstads BK. Op zondag werden echter alle drie poulewedstrijden tegen Slovan Bratislava, Odense BK en Ruurlo gewonnen, zodat de Doetinchemmers toch nog groepswinnaar werden. In de halve finale werd het Deense AC Horsens met 2-0 verslagen, maar in de eindstrijd was Kalmar uit Zweden met 2-1 te sterk.

Einduitslag Karel Stegeman-toernooi in Ruurlo. Plaats 11/12: Slovan Bratislava-Heerenveen 3-1; plaats 9/10: Sigma Olomouc-Ruurlo 6-0; plaats 7/8: Odense BK-Halmstads BK 0-0 (Odense BK w.n.s.); plaats 5/6: Sparta-KV Mechelen 1-1 (Sparta w.n.s.); plaats 3/4: VRS Academy-AC Horsens 2-1; finale: Kalmar FF-De Graafschap 2-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.