Volledig scherm
De Graafschap-doelman Hidde Jurjus bedankt samen met zijn ploeggenoten de meegereisde supporters. © Pro Shots

Uitblinkende Jurjus fungeert als schietschijf in Emmen

EMMEN - De Graafschap-doelman Hidde Jurjus haalde vrijdagavond opgelucht adem na het gelijkspel (1-1) bij FC Emmen. De keeper was uitblinker in de degradatiekraker.

Jurjus (24) groeide op De Oude Meerdijk uit tot de beste man aan de zijde van De Graafschap. Hij draaide overuren en hield de Doetinchemse eredivisionist lange tijd op de been. ,,Hoeveel reddingen ik heb verricht? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten, ik tel ze nooit. Maar het zijn er wel een stuk of tien geweest”, wist Jurjus.

Na 81 minuten leek al zijn werk toch voor niets te zijn geweest. FC Emmen kwam verdiend op voorsprong. Alexander Bannink werkte de bal in de kluts over de doellijn. ,,We verwerkten die hoekschop (van Caner Cavlan, MvS) niet goed en de bal kwam precies voor zijn voeten”, sprak de doelman. ,,Ik was er behoorlijk ziek van, want ik keepte een lekkere wedstrijd. Gelukkig herstelden we ons daarna goed en pakten we toch nog een punt.”

Morele winnaar

Quote

Natuurlijk gingen we voor de volle buit, maar dat zat er uiteinde­lijk niet in. We waren niet in goeden doen

Hidde Jurjus, doelman De Graafschap

Jurjus kende het belang van de late gelijkmaker. De Graafschap had voorkomen dat FC Emmen, een directe concurrent in de degradatiestrijd, een voorsprong van drie punten had genomen. ,,Wij zijn de morele winnaar”, meende de doelman. ,,Natuurlijk gingen we voor de volle buit, maar dat zat er uiteindelijk niet in. We waren niet in goeden doen, zo eerlijk moeten we zijn.”

Jurjus was blij dat hij zich had kunnen onderscheiden. Tijdens de nederlagen tegen NAC Breda (3-0) en FC Groningen (0-1) had hij het verschil immers niet kunnen maken. ,,Toen kreeg ik ook veel minder ballen op doel. Wat dit resultaat zegt? Dat we nog veel te wisselvallig zijn. We maakten een goede start tegen Feyenoord, maar het lukt ons helaas nog niet om door te pakken. Al vind ik dat we tevreden mogen zijn met een gelijkspel bij FC Emmen. Ik denk dat veel ploegen hier punten gaan verspelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.