Volledig scherm
Ted van de Pavert kopt De Graafschap op voorsprong tegen Go Ahead Eagles tijdens een ontmoeting in het seizoen 2014-2015. © Theo Kock

Uitvak voor beladen clash De Graafschap-Go Ahead Eagles al uitverkocht

DOETINCHEM - Het uitvak voor de wedstrijd tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles op zondag 1 december (14.30 uur) is al uitverkocht. De eerstedivisionist uit Deventer neemt 550 supporters mee naar Doetinchem.

Het duel tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles leeft enorm onder de aanhang van beide clubs. De clash is op papier een topper in de eerste divisie. De Doetinchemmers staan nu op de tweede plaats in de eerste divisie. Go Ahead is de nummer vier.

Ontmoetingen tussen beide clubs hebben de laatste jaren diverse keren tot incidenten geleid. Zo ontaardde de finale van de play-offs in 2016 in rellen. Op 16 mei, tijdens de return, werd het 1-1, promoveerde Go Ahead en degradeerde De Graafschap. De spelers van de Eagles werden na afloop belaagd door supporters van De Graafschap. Het kwam de Superboeren op een forse geldboete en thuiswedstrijd zonder publiek (tegen Helmond Sport) te staan.

Tijdens de laatste ontmoeting, op 4 maart 2018 in Deventer, won de Doetinchemse club met 0-4 en misdroegen fans van Go Ahead zich. Ze bestormden na afloop het veld en zochten de confrontatie met spelers van De Graafschap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.