Volledig scherm
De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert ontbreekt tegen VVV-Venlo én FC Emmen. © BSR Agency

Van de Pavert mist cruciale duels De Graafschap door ziekte van Pfeiffer

DOETINCHEM - Ted van de Pavert ontbreekt bij De Graafschap in de cruciale paasduels bij VVV-Venlo (zaterdag, 20.45 uur) en thuis tegen FC Emmen (dinsdag, 18.30 uur). De verdediger van de Doetinchemse eredivisionist kampt met de ziekte van Pfeiffer.

Van de Pavert liep al enige tijd rond met vermoeidheidsklachten en griepverschijnselen. ,,We hebben hem donderdag bloed laten prikken. Uit die test is gebleken dat hij de ziekte van Pfeiffer heeft’’, zegt trainer Henk de Jong.

Het ontbreken van Van de Pavert is een aderlating voor De Graafschap, vindt De Jong. ,,Ted is een belangrijke jongen binnen de groep. Hij brengt ook veel duelkracht mee. Maar we moeten nu voorzichtig met hem zijn. Het is nog onduidelijk hoe lang we hem moeten missen.’’

Van de Pavert wordt, net als tegen PSV (2-1 nederlaag), centraal achterin vervangen door Sven Nieuwpoort. Azor Matusiwa keert terug van zijn schorsing en neemt op het middenveld de plek van Fabian Serrarens weer over.

Cruciaal

De wedstrijden tegen VVV en Emmen zijn van cruciaal belang in de degradatiestrijd. De Graafschap staat zestiende met drie punten achterstand op de Emmenaren, die op een 'veilige’ vijftiende plek bivakkeren. ,,Om kans te maken op rechtstreeks lijfsbehoud moeten we zes punten halen uit de komende twee duels”, zegt De Jong. ,,Minimaal vier.”

De trainer zegt van druk niets te merken bij zijn ploeg. De sfeer op de trainingen is ontspannen. ,,Maar het besef dat het nu moet gebeuren, is bij iedereen aanwezig. We hebben vrijdagochtend met z'n allen bij elkaar gezeten en aangegeven dat het einde snel in zicht komt. We voetballen al weken goed, maar dat moet nu resultaten opleveren.”

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.