Volledig scherm
De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert (links). © BSR

Van de Pavert twijfelgeval voor cruciaal duel De Graafschap bij VVV-Venlo

DOETINCHEM - Achter de naam van Ted van de Pavert staat een klein vraagteken voor de uitwedstrijd van De Graafschap bij VVV-Venlo (zaterdag, 20.45 uur). De centrumverdediger van de Doetinchemse eredivisionist kampt met lichte fysieke klachten.

Van de Pavert is weer speelgerechtigd. De Achterhoeker ontbrak zondag, net als middenvelder Azor Matusiwa, vanwege een schorsing in het uitduel met PSV (2-1 nederlaag).

De verdediger stond donderdag wel op het trainingsveld, maar werd uit voorzorg buiten het partijspel gehouden. Trainer Henk de Jong gaat ervan uit dat Van de Pavert op tijd fit is. In dat geval neemt Sven Nieuwpoort weer plaats op de bank. Op het middenveld keert Matusiwa terug ten koste van Fabian Serrarens.

Het duel bij VVV is van cruciaal belang voor De Graafschap. De Doetinchemse club heeft een resultaat nodig in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud. De ploeg van De Jong staat zestiende met drie punten achterstand op FC Emmen, dat op een 'veilige’ vijftiende plek bivakkeert. Hekkensluiter NAC Breda heeft vier punten minder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.