Volledig scherm
Het ‘penaltymoment’ van Fabian Serrarens. De aanvaller van De Graafschap wordt onderuit getrokken door FC Utrecht-verdediger Timo Letschert. © VI Images

Van Egmond: Zuivere strafschop voor De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap is zondag in de slotfase van het thuisduel met FC Utrecht (0-1 nederlaag) een zuivere strafschop onthouden. De videoscheidsrechter heeft zijn werk niet goed gedaan. Dat stelt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond na het bestuderen van de beelden. 

Het optreden van de arbitrage zorgde bij De Graafschap voor veel onbegrip. Fabian Serrarens werd in de slotfase - bij een 0-1 achterstand - in het strafschopgebied met twee handen vastgehouden door FC Utrecht-verdediger Timo Letschert. Scheidsrechter Kevin Blom wuifde het voorval weg. Dat ook de VAR niet ingreep, zorgde voor verongelijkte gezichten bij de Doetinchemse eredivisionist.

Volgens Van Egmond ligt de fout vooral bij videoscheidsrechter Allard Lindhout. ,,De scheidsrechter keek tegen de voorzijde van Serrarens aan en kon dus niet waarnemen wat er aan de rugzijde gebeurde", zegt de scheidsrechtersbaas. ,,De VAR had moeten ingrijpen.”

Van Egmond baalt dat de rol van de videoscheidsrechter opnieuw voer voor discussie is. ,,Dat willen we niet. Maar het werk van de VAR blijft een kwestie van interpretatie. Er zal altijd discussie blijven. In dit geval was het duidelijk: er had een strafschop gegeven moeten worden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.