Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem in actie tijdens het gewonnen openingsduel met Feyenoord. © ANP Pro Shots

Van Mieghem aast met De Graafschap op eerherstel in Emmen

DOETINCHEM - Daryl van Mieghem beleeft met De Graafschap niet de competitiestart waar hij op had gehoopt. De aanvaller jaagt vanavond (20.00 uur) in de uitwedstrijd tegen FC Emmen op eerherstel.

De Doetinchemse eredivisionist wil op De Oude Meerdijk de zure nasmaak van de nederlagen tegen FC Groningen (0-1) en NAC Breda (3-0) wegspoelen. Voor Van Mieghem is het duel bij concurrent FC Emmen een nieuwe kans zichzelf te bewijzen.

,,Persoonlijk beleef ik niet mijn beste periode. Het team draait ook nog niet echt lekker", erkent de aanvaller, afgelopen seizoen clubtopscorer en een belangrijke schakel in de promotiestrijd. Nu komt hij moeizaam uit de verf. ,,Waar dat aan ligt? We zijn minder dominant. Vorig seizoen waren we in 30 van de 38 wedstrijden de bovenliggende partij. Nu ligt het niveau een stuk hoger, dat is omschakelen."

Geluk

De aanvaller raakte na twee zwakke optredens vorige week zijn basisplaats kwijt aan Furdjel Narsingh. Maar doordat Narsingh tegen FC Groningen te laat kwam voor de wedstrijdbespreking, stond Van Mieghem alsnog aan de aftrap. ,,Dat was mijn geluk. Ik heb mijn kont niet tegen de krib gegooid en ben hard blijven werken. Ik wil graag belangrijk zijn en laten zien wat ik in huis heb."

FC Emmen en De Graafschap, twee nieuwkomers in de eredivisie, staan na drie duels allebei op drie punten. Van Mieghem: ,,Wij moeten de punten pakken tegen clubs als FC Emmen. We hebben bovendien nog iets recht te zetten", doelt de rechtsbuiten op de afstraffing in de laatste ontmoeting bij de Emmenaren (5-2 op 16 februari).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.