Volledig scherm
De Graafschap-spelers Jordy Tutuarima en Branco van den Boomen (links) in actie tijdens het oefenduel met Heracles Almelo. © Theo Kock

Van Mieghem maakt rentree bij De Graafschap in doelpuntrijke oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo

ZELHEM - Daryl van Mieghem heeft zijn rentree gemaakt bij De Graafschap. De vleugelaanvaller, hersteld van een kuitbeenbreuk, kwam vrijdagmiddag in het geheime oefenduel met Heracles Almelo (3-4 nederlaag) 28 minuten in actie bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

De wedstrijd op sportpark De Pol in Zelhem werd om veiligheidsredenen achter gesloten deuren afgewerkt.

De Graafschap-trainer Mike Snoei greep het duel met Heracles Almelo, de nummer zeven van de eredivisie, aan om een groot deel van zijn reservespelers aan het werk te zetten. Zo verschenen Roland Baas, Jasper van Heertum, Jesse Schuurman en Jeremy Helmer aan de aftrap. De jeugdige Nick van den Dam stond onder de lat.

Blessure Van Huizen

Toine van Huizen (enkel) en Frank Olijve (teen) ontbraken vanwege blessures in Zelhem. Van Huizen liep zijn kwetsuur deze week op tijdens een trainingspartij. De Graafschap probeert de centrumverdediger klaar te stomen voor het dubbele speelweekeinde van volgende week, tegen Jong FC Utrecht (18 oktober) en NAC Breda (21 oktober). Ook spits Ralf Seuntjens, herstellende van een kuitblessure, bleef nog aan de kant.

Het verschil in kwaliteit werd snel zichtbaar. Heracles, dat met acht basisspelers aantrad, was al na drie minuten dicht bij de openingstreffer. Cyriel Dessers trof de lat.

Doelpuntenregen

De bezoekers uit Almelo kwamen na 18 minuten op 0-1. Joey Konings kopte ongehinderd een hoekschop binnen. Defensief geklungel van linksback Baas leidde tot de 0-2 van Silvester van der Water.

De Graafschap miste daarna kansen op de aansluitingstreffer via Stef Nijland en Schuurman. Branco van den Boomen zorgde na 41 minuten alsnog voor de 1-2. Maar met twee treffers binnen een amper een minuut vergrootte Dessers de marge nog voor rust naar drie: 1-4.

Woede-uitbarsting

De derde tegentreffer leidde tot een woede-uitbarsting bij Snoei. De trainer vond dat de dienstdoende arbiter het spel had moeten stilleggen vanwege een overtreding op Van Heertum. Snoei liet zijn onvrede in woord en gebaar weten en mekkerde na het rustsignaal nog even door.

Heracles voerde halverwege de nodige wissels door. De Graafschap kwam daarna beter in de wedstrijd. Mohamed Hamdaoui zorgde na ruim een uur, na een fraaie aanval via Jordy Thomassen en Van den Boomen, voor de 2-4.

Het was voor Snoei het moment Van Mieghem te brengen. De aanvaller stond negen weken aan de kant door een kuitbeenbreuk, opgelopen in de openingswedstrijd tegen SC Cambuur (2-0 zege). Hij maakte een gretige indruk tijdens zijn invalbeurt. Invaller Javier Vet zorgde vlak voor tijd nog voor de 3-4.

De Graafschap-Heracles Almelo 3-4 (1-4). 18. 0-1 Konings, 24. 0-2 Van der Water, 41. 1-2 Van den Boomen, 44. 1-3 Dessers, 45. 1-4 Dessers, 63. 2-4 Hamdaoui, 89. 3-4 Vet.

De Graafschap: Van den Dam; Owusu (67. Tutuarima), Van Heertum (83. Hilderink), Van de Pavert, Baas; Schuurman (83. Chiazor), Helmer, Van den Boomen; Hamdaoui (63. Van Mieghem), Thomassen, Nijland (63. Vet).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.