De Graafschap-middenvelder Javier Vet (rechts) in het duel met Elmo Lieftink, volgend seizoen speler van de Doetinchemse club.
Volledig scherm
De Graafschap-middenvelder Javier Vet (rechts) in het duel met Elmo Lieftink, volgend seizoen speler van de Doetinchemse club. © Erik Pasman

Vet staat alsnog voor vertrek bij De Graafschap

DOETINCHEM - Javier Vet staat voor een vertrek bij De Graafschap. De middenvelder ziet na het mislopen van de promotie naar de eredivisie zo goed als zeker af van een langer verblijf bij de Doetinchemse eerstedivisionist. 

Vet (26) mag weg, omdat in zijn onlangs met twee jaar verlengde contract een ‘eredivisieclausule’ is opgenomen. De controleur heeft bij de clubleiding nadrukkelijk de wens uitgesproken een stap te willen maken. 

,,We zijn nog met Javier in gesprek om hem te behouden voor de eerste divisie, maar de kans is aanwezig dat hij vertrekt”, zegt technisch manager Peter Hofstede. 

Vet maakte in de zomer van 2018 de overstap van Almere City FC naar De Graafschap. In zijn eerste jaar veroverde hij na de winterstop een basisplaats in de eredivisie. Na de degradatie groeide hij dit seizoen uit tot een steunpilaar op het middenveld.

Vertrekkers en versterkingen

Naast Vet ziet De Graafschap komende zomer in ieder geval ook Leeroy Owusu vertrekken. De rechtsback verkast naar eredivisionist Willem II. Reserve-doelman Jordy Rondeel krijgt geen nieuw contract.

Daar tegenover staat de komst van middenvelder Elmo Lieftink (Go Ahead Eagles) en aanvaller Joey Konings (Heracles Almelo).