Volledig scherm
© Pro Shots

Vreman ziet kansen tegen Heerenveen

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Jan Vreman geeft zijn ploeg dinsdagavond een reële kans in de bekerwedstrijd bij Heerenveen. Het duel in de eerste ronde van de KNVB-beker begint om 20.45 uur in het Abe Lenstra Stadion.

Vreman vindt het lastig in te schatten hoe sterk de Friese eredivisionist momenteel is, maar ziet hoe dan ook mogelijkheden om een goed resultaat neer te zetten. "Absoluut, maar we moeten wel durven te voetballen", kijkt de trainer van de Superboeren vooruit. "We zullen de bal vaker niet dan wel hebben, dus moeten nauwkeurig zijn in balbezit."

Vreman houdt tegen Heerenveen grotendeels vast aan het basisteam van afgelopen vrijdag tegen FC Emmen (3-0 overwinning). De oefenmeester, die zijn opstelling een dag voor de wedstrijd nog niet wilde prijsgeven, ziet het bekerduel wel als een mogelijkheid om enkele spelers speelritme op te laten doen. Bryan Smeets, Luis Pedro en Youssef el Jebli zijn terug van blessures. Smeets en Pedro vielen vrijdag al in tegen Emmen, terwijl El Jebli zondag zijn eerste minuten maakte bij het beloftenteam.

"We moeten ook rekening houden met vrijdag", refereert Vreman aan het competitieduel bij NAC Breda. "Niet iedereen kan 90 minuten spelen. De competitie is voor ons het belangrijkst, maar natuurlijk willen we ook in Heerenveen een goed resultaat neerzetten."