Volledig scherm
Jan Vreman. © Pro Shots

Vreman zwijgt over opstelling De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Jan Vreman houdt zijn opstelling geheim in aanloop naar de thuiswedstrijd van maandagavond (20.00 uur) tegen FC Volendam. De coach, die voor de honderdste keer op de bank zit bij de Doetinchemse eerstedivisionist, hield zijn kaken zondag stijf op elkaar.

Op basis van de afsluitende training lijkt Youssef el Jebli echter terug te keren in het basiselftal. Dat gaat dan vermoedelijk ten koste van Sven Nieuwpoort, waardoor er binnen het team enkele verschuivingen plaatsvinden. "Ik ben er voor mezelf wel uit, maar houd de opstelling nog even geheim", zei Vreman.

Bloed, zweet en tranen
De selectie van De Graafschap werd tijdens de training verrast door een groep supporters, die als Sinterklaas en zwarte pieten het veld opkwamen. De fans eisten 'bloed, zweet en tranen' van het elftal. "We hebben hun steun nodig", reageerde Vreman, die met zijn elftal op de vijftiende plaats staat.

Kansen
Het verlies van vrijdag bij RKC Waalwijk (2-1) betekende al de negende nederlaag van het seizoen. Desondanks heeft Vreman nog altijd vertrouwen in een ommekeer. "Het is niet zo dat we geen kansen hebben gecreëerd, alleen we schieten ze er niet in. Het spel is niet goed, maar we worden ook niet weggespeeld."

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Straalman, Driver; Van Overbeek, Kaak, Diemers, El Jebli; Bannink, Parzyszek.