De Graafschap-trainer Sandor Popovics (midden) op de tribune, in juni 1985 tijdens het beslissende nacompetitieduel tussen De Graafschap en NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-trainer Sandor Popovics (midden) op de tribune, in juni 1985 tijdens het beslissende nacompetitieduel tussen De Graafschap en NEC. © DG

Waarom ‘Popo’ op de tribune plaatsnam en Ralf Seuntjens dat binnenkort ook doet

Het is een iconische foto, genomen in 1985. Niet op de bank, maar op de tribune zit De Graafschap-trainer Sandor Popovics tijdens het beslissende nacompetitieduel met NEC. Hij wordt geflankeerd door Ad Havermans en Henk Bergamin, de burgemeesters van Doetinchem en Nijmegen. Daarachter wappert een witte vlag met een blauwe G.

3 reacties

 • Bert Vinkenborg

  2 jaar geleden
  De man naast Popo is Walther Fackeldey, de toenmalige voorzitter.
 • Harry Lassche

  2 jaar geleden
  Gek genoeg zat ik die wedstrijd te volgen bij Boy (friet pangang) in zijn oude cafetaria , schuin tegenover zijn 'nieuwe onderkomen' frietje erbij, halve liters Heineken. Spannend! Later kwam ik 'Popo' tegen in het oude Goffertzicht, toen het nog echt een leuke kroeg was bij Coby Rutten (heerlijke gehaktballen!) Hij had 2 mooie vrouwen bij zich, hongaars accent: 'dat zijn mijn vriendinnen' Bleek dus dat dat zijn dochters waren.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  We moeten het niet groter maken dan het is, uiteindelijk beslist de trainer.