Volledig scherm
Peter Hyballa staat in de belangstelling van De Graafschap. © BSR

Werkgever Hyballa hoorde nog niets van De Graafschap: ‘Alles is bespreekbaar’

DOETINCHEM/DUNAJSKÁ STREDA - De Graafschap heeft zich officieel nog niet gemeld bij FC DAC 1904 voor hoofdtrainer Peter Hyballa. Dat zegt Jan van Daele, sportief directeur van de Slowaakse club.

Hyballa (43) geldt bij de Doetinchemse eredivisionist als een topkandidaat om de vertrekkende Henk de Jong op te volgen. De flamboyante Duitser staat volgens ingewijden open voor een terugkeer naar Nederland en heeft al enkele ‘goede gesprekken’ gevoerd met De Graafschap. Maar de voormalig trainer van NEC heeft bij zijn huidige werkgever nog een doorlopend contract tot de zomer van 2020. 

De clubleiding van DAC, de huidige nummer twee van Slowakije, kent de geluiden over de interesse voor Hyballa. ,,Wij kennen de verhalen uit de media’', zegt Van Daele. ,,Maar van De Graafschap hebben wij nog niets vernomen. Peter zelf heeft ook niet bij ons aangeklopt.”

‘Alles is bespreekbaar’

Ondanks het doorlopende contract en de tevredenheid over het functioneren van Hyballa, sluit Van Daele een tussentijds vertrek van de Duitse oefenmeester niet bij voorbaat uit. ,,Alles is bespreekbaar’', zegt de Belg, sinds 2016 verantwoordelijk voor het technisch beleid bij DAC. 

,,Maar wij laten Peter niet zomaar gaan. Ik ga ervan uit dat hij ook volgend seizoen onze trainer is. Wij hebben de samenwerking een paar weken geleden geëvalueerd en zijn heel tevreden met elkaar. DAC wil avontuurlijk voetbal spelen. Peter wil dat ook en draagt als energieke kapitein onze filosofie op een goede manier uit.”

Europa League

Om Hyballa bij de Slowaakse club los te weken, zal De Graafschap in de buidel moeten tasten. DAC is onder zijn leiding bezig aan een historisch seizoen - de club zette een puntenrecord neer - en is al verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Europa League. Van Daele: ,,Het is logisch dat een trainer dan in de belangstelling komt te staan. Maar een vertrek van Hyballa is, in ieder geval nu, niet aan de orde. De focus ligt op de laatste wedstrijden van het seizoen. Daarna zien we wel hoe het verdergaat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.