Volledig scherm
PREMIUM
© BSR Agency

Wie wordt het nieuwe boegbeeld van De Graafschap?

DOETINCHEM - De Graafschap is voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Wie is voor de Doetinchemse eredivisionist de ideale opvolger van Henk de Jong? Vijf topkandidaten.

In de zoektocht naar een opvolger van De Jong (54) geldt niet alleen voetbaltechnische kennis als maatstaf, benadrukt technisch manager Peter Hofstede. De nieuwe coach van De Graafschap moet de zogeheten D’ran-mentaliteit kennen en omarmen.

Op De Vijverberg willen ze immers aanvallend, opportunistisch voetbal zien en spelers die het snot voor hun ogen lopen. ,,Het moet ook iemand zijn die als boegbeeld positiviteit uitstraalt’’, zegt Hofstede. Hij gaat niet in op namen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.