Volledig scherm
Tegen het einde het duel in het Spaanse Navata dook wielrenner Koen Bouwman op langs de zijlijn. © DG

Wielrenner Koen Bouwman ruilt in Spanje shirtje met De Graafschap-doelman Hidde Jurjus

NAVATA - Een opvallende gast bij de oefenwedstrijd van De Graafschap tegen Peralada. Tegen het einde het duel in het Spaanse Navata dook wielrenner Koen Bouwman op langs de zijlijn.

Ulftenaar Bouwman, een fervent De Graafschap-supporter, bereidt zich deze dagen in de kop van Spanje voor op het nieuwe seizoen. De 25-jarige Achterhoeker heeft een huurwoning in Girona en besloot in zijn trainingsronde langs Navata te rijden toen hij hoorde dat de Doetinchemse eredivisionist daar een oefenwedstrijd afwerkte.

,,Ik ben al jaren supporter en probeer twee à drie keer per jaar een wedstrijd van De Graafschap te bezoeken’', zei de renner van Team Jumbo-Visma. ,,Ik vind het leuk om die mannen nu even hier aan het werk te zien. Ik had eerder willen arriveren, maar ik had de wind vol tegen.”

Na afloop van de oefenwedstrijd vond er op het veld een kleine reünie plaats met De Graafschap-doelman Hidde Jurjus, oud-klasgenoot van Bouwman. De wielrenner ontving uit handen van Jurjus een wedstrijdshirt van zijn favoriete club en de keeper kreeg op zijn beurt een wielertricot van de Ulftenaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.