Matthijs van Nispen (voorgrond) was verantwoordelijk voor twee assists tegen Jong SC Cambuur.
Volledig scherm
Matthijs van Nispen (voorgrond) was verantwoordelijk voor twee assists tegen Jong SC Cambuur. © Herman Stöver

Winnend Jong De Graafschap toont twee gezichten tegen SC Cambuur

DOETINCHEM - Jong De Graafschap heeft de eerste zege geboekt in de beloftencompetitie. Het Doetinchemse beloftenteam was maandagavond met 2-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van SC Cambuur.

Trainer Jan Vreman had vanuit de hoofdmacht de beschikking over reserve-doelman Jordy Rondeel en jongelingen Milan Hilderink, Matthijs van Nispen en Dylan Chiazor.

Jong De Graafschap, dat het seizoen vorige week begon met een 4-0 nederlaag bij PEC Zwolle, leverde een dramatische eerste helft af. De Doetinchemmers kwamen al snel op achterstand door een doelpunt van Kai van Rijswijk: 0-1. De thuisploeg werd op alle fronten afgetroefd en mocht van geluk spreken dat het bij één tegentreffer bleef.

Van Nispen

De Graafschap liet na rust een heel ander gezicht zien. De ploeg van Vreman combineerde er op los, toonde meer strijdlust en kwam al snel op gelijke hoogte via Hilderink. De 16-jarige verdediger kopte een voorzet van Van Nispen binnen: 1-1. Lieshout zorgde daarna voor de winnende treffer. De spits schoot de bal, op aangeven van Van Nispen, in de verre hoek na een vlot lopende aanval.

Jong De Graafschap gaat volgende week maandag op bezoek bij Feyenoord 2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.