Volledig scherm
De Klinkenberg © Tamara Reijers

100 woningen op terrein Klinkenberg in Ede

EDE - Al jaren wordt er gepraat over de sloop van zorgcentrum de Klinkenberg aan de Van Heutszlaan in Ede. Dat die sloop er gaat komen, lijkt een gelopen koers. Wanneer dat gebeurt is nog niet bekend. 

,,Er is nog geen datum vastgesteld voor het begin van de sloopwerkzaamheden’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Ede. ,,Op dit moment worden de plannen voor het terrein uitgewerkt." Dat moet volgens hem resulteren in een nieuw bestemmingsplan. ,,Burgemeester en wethouders hopen dat voor het eind van dit jaar te presenteren.’’

Senioren

Eigenaar Woonzorg Nederland wil na de sloop van het flatgebouw op dezelfde plaats ongeveer 100 woningen bouwen. Een deel daarvan zou voor senioren kunnen zijn, zei een woordvoerder van Woonzorg eerder in deze krant. Dat moet gefaseerd gebeuren in de jaren 2018, 2019 en 2020.

 Ook het stuk grond naast de Klinkenberg, achter medisch centrum de Veluwse Poort, wordt in de plannen opgenomen. Deze is in handen van de Edese ontwikkelaar Ibrox. Die heeft vergevorderde plannen met woningcorporatie Welstede, die daar 32 huurhuizen wil bouwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei