Volledig scherm
© Thinkstock

2 jaar cel geëist voor brand stichten in huis

RHENEN - De officier van justitie in Utrecht eiste dinsdag tegen een 39-jarige man uit Rhenen 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Volgens de officier heeft de man zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag op zijn partner door brand te stichten in hun woning aan de Stokweg in Rhenen.

Ook achtte de officier verboden wapenbezit bewezen. Daarnaast liep de man nog in een proeftijd daarom zou hij nog eens 6 weken moeten zitten.

Ruzie
De 2 vrienden kregen 10 december ruzie. De verdachte, die een groot alcoholprobleem heeft, had de nodige rosé gedronken. Hij wilde naar een café waar hij kort daarvoor ruzie had. Zijn vriend wilde dat voorkomen. Daarover kregen ze ruzie en toen ze die twist hadden bijgelegd, werd de verdachte woedend.

Bang
Zijn vriend werd zo bang dat hij zich met kat opsloot in zijn slaapkamer. De 39-jarige sprenkelde spiritus onder de deur door en stak dit aan. De vriend belde in paniek de politie. De politie zag rook uit de woning komen. De Rhenenaar bluste het brandje zelf.

De politie trof een angstige vriend die in de politiewagen kroop. Ook waren er brandsporen in de woning. De vriend vertelde zijn verhaal, maar weigerde zijn aangifte te ondertekenen.

Bewijs
De officier zag toch voldoende bewijs voor poging tot doodslag. Daarnaast wil hij langdurige psychiatrische behandeling voor de man die al jarenlang verslaafd is.

Volgens de advocaat viel het wel mee met het brandje. Er was geen levensgevaar, stelde de raadsman. De uitspraak is op 13 mei.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei