Volledig scherm
© ANP

261 Wageningers kandidaat voor de gemeenteraad

WAGENINGEN - De Wageningse stemgerechtigden hebben woensdag 21 maart de keuze uit 261 kandidaat-raadsleden. Verdeeld over 9 partijen waarbij jongerenpartij Connect Wageningen de nieuwkomer is.

Het centraal stembureau in Wageningen heeft de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. In totaal doen er 9 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen. De lijstvolgorde is gebaseerd op het aantal stemmen in 2014. D66 krijgt als grootste partij dus  nummer 1, gevolgd door GroenLinks, Stadspartij Wageningen, PvdA, CDA, VVD, SP, ChristenUnie en nieuwkomer  Connect Wageningen.

Meer raadszetels

Er zijn weer 25 raadszetels te verdelen. Als Wageningen verder blijft groeien en de grens van 40.000 inwoners passeert zijn er in 2022 wellicht 27 zetels te vergeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei