Volledig scherm
Aase Rasmussen (rechts) krijgt na het interview met haar in deze krant weer volop bezoek. Naast haar buurtbewoonster Nelly Plooij. foto Cord Otting

Aase Rasmussen: de eenzaamheid doorbroken

BENNEKOM - De treurende blik is veranderd in een stralende lach. Aase Rasmussen, echtgenote van de in 2003 overleden Willy Walden, krijgt weer veel bezoek. De telefoon rinkelt om de haverklap en bij het zorgcentrum in Bennekom, waar ze woont, worden bloemstukken voor haar bezorgd.

Na een interview in deze krant is ze weer volop in beeld. In dat vraaggesprek vertelde ze hoe ze in eenzaamheid wegkwijnde. Als actrice stond ze in het middelpunt van de belangstelling. Als weduwe kreeg ze amper of geen bezoek meer. "Dat doet vreselijk veel pijn."

Na de publicatie belden mensen haar op. Kwamen bij haar op bezoek. Soms wildvreemden. "Ik voel me nu heel gelukkig. Al die bloemen ook. Prachtig ", reageert de 87-jarige vrouw op de nieuwe contacten.

Een van de velen die contact met Aase Rasmussen zochten is Nelly Plooij, die in dezelfde straat woont. "Ik heb haar vroeger wel gegroet bij de supermarkt. Ik wist niet dat ze nog leefde. Nadat ik het artikel in de krant las, vond ik dat ik haar moest bezoeken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei