Achterberg en Remmerden moeten vanaf 2030 aardgasvrij zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Achterberg en Remmerden moeten vanaf 2030 aardgasvrij zijn. © Rob Voss

Achterberg en Remmerden gaan als eerste van het gas

RHENEN/ ACHTERBERG – Het dorp Achterberg en industrieterrein Remmerden en omgeving zijn de eerste kernen van de gemeente Rhenen die van het aardgas afgaan. Dat betekent dat ze voor verwarming en koken andere energiebronnen moeten beheren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs voorgesteld. De gemeenteraad heeft het laatste woord.

5 reacties

 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Jammer... gas is een schone energiebron. Alles moet dadelijk elektrisch of op accu - waarbij we nog meer windmolens en zonnepanelen nodig hebben.
 • janneke janssen

  2 maanden geleden
  Dat is gewoon een belachelijk besluit. Het idee dat een gemeente zo ver gaat ,om mensen te commanderen van het gas af te gaan. Ik neem aan dat er flink gesubsidieerd gaat worden. Maar volgend jaar zijn er gemeenteraad verkiezingen. Ik weet nu al waar mijn stem niet na toe gaat.
 • M broek

  2 maanden geleden
  En wie gaat dat betalen?????
 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  belachelijk. als bewoner zou ik dit weigeren. zou zelfs subsidie moeten krijgen net zoals er in Duitsland subsidie wordt gegeven als men verstapt naar gas. laten wij de fout niet maken om van het gas af te gaan.
 • Joris Driepinter

  2 maanden geleden
  Eén van de grootste fouten die we maken deze eeuw: van het aardgas af !
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei