Protest van jongeren voor het raadhuis in Rhenen.
Volledig scherm
Protest van jongeren voor het raadhuis in Rhenen. © Tamara Reijers

Actie Rhenense jongeren bij raadhuis heeft succes

RHENEN - Een actie van jongeren die steun willen voor hun werkplaats in Rhenen, dinsdagavond tijdens de raadsvergadering op het gemeentehuis, heeft geleid tot een toezegging van het gemeentebestuur.

De jongeren en hun begeleiders hadden een vuurkorf bij het raadhuis geplaatst en toonden een spandoek met daarop de tekst 'Laat de jongeren niet in de kou staan'.

Zichtbaar
De actie was zichtbaar voor de raadsleden dankzij de glazen pui van de raadzaal. De groep wil steun van de gemeente voor het opstarten van een project om hen te steunen bij het vinden van de juiste opleiding of werk. Er komen tientallen jongeren.

Conflict
Het project werd tot vorig jaar succesvol uitgevoerd onder de vlag van welzijnskoepel Alleman Welzijn, maar er ontstond een arbeidsonflict met de 2 betrokken jongerenwerkers. Zij zijn vervolgens verder gegaan onder de naam Ondernemers Voor Jongeren, gesteund door enkele ondernemers uit Rhenen.

Maand
De gemeenteraad had het college van burgemeester en wethouders eerder gevraagd met OVJ te gaan praten, maar dat had wethouder Henk Klein Kranenburg tot nu toe niet gedaan, gaf hij tijdens de vergadering toe. Daar komt volgens hem komende maand verandering in.

Het gemeentehuis van Rhenen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Rhenen. © De Gelderlander

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei